28 Ağustos 2009 Cuma

Börülce Taratoru

BÖRÜLCE TARATORU


1 kg. börülce

2 adet limon

3 diş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı

1/2 çay bardağı koruk ekşisi

Tuz



1. Börülceler iyice yıkanır ve ayıklanır.

2. Kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır.

3. Zeytinyağı ve soyulmuş sarımsak rondoya alınır ve karışımın rengi beyaza dönene kadar çalıştırılır.

4. Limon suyu ve koruk ekşisi de ilave edilir.Rondoda karıştırılır.

5. Haşlayıp,suyunu süzdüğümüz börülcelerin üzerine dökülür.Afiyet olsun.

8 yorum:

tubanıntarifleri dedi ki...

Ellerine sağlık canım börülceyi çok severim.

TAZE NANE dedi ki...

Çok güzel görünüyor canım.
Sevgiler.

Müge Hüner dedi ki...

Şekerim börülceyi bende çok severim.
Ellerine sağlık.
Tavuk yemeğini but yerine göğüs eti ile de yapabilirsin canım, senin damak tadına kalmış.

Sevgilerimle

yeşim dedi ki...

müjdecim ekşili ekşili sarımsak aromalı ne güzel olmuştur kimbilir.ellerine yüreğine sağlık...iyi hafta sonları.sevgiler...

made in funda dedi ki...

hiç bilmiyorum bunu.ama eminim ki nefis olmuştur canım.ellerine sağlık...

şeker pasta dedi ki...

Müjdecim Ellerine sağlık...

meleginmarifetleri dedi ki...

Bende çok severim börülce taratorunu ellerine sağlık.
Sevgiler.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık Müjde'cim, koruk ekşisini hiç duymamıştım, çok merak ettim..

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
Daisypath Next Aniversary Ticker
Lilypie Kids Birthday tickers